Lanthandelns vänner

Lanthandels vänner är en löst sammansatt grupp av människor som på olika och på sitt eget sätt vill hjälpa till att behålla en levande landsbygd och då med vår lanthandel som en av dom givna samlingspunkterna, vi ser nu inget behov av ännu en förening till i byn, utan vi kan nog jobba tillsammans ändå.

Lanthandelns vänner kommer vara en egen fristående grupp av människor, som leder sig själva men under guidning och delvis ledning av butiksansvarig i Lanthandeln, som är den som sätter regler och gränser på det som behöver göras innanför väggarna.
Det vi gör utomhus ska vara i samma anda som lanthandeln drivs, man jobbar och bidrar efter egen förmåga och ork. Vi är då alla ambassadörer till Lanthandeln.

Vi vet att ni är många som sagt till oss i affären -”bara hör av er så hjälper jag till om jag kan”
Nu måste jag samla in all dessa fantastiska resurser och kunna sprida information till er om vad som affären behöver hjälp med, sen så att vi kan få tag i er helt enkelt!
Vi hoppas att vi kan ge lite information på en sida här men även med SMS utskick så sms gärna era nummer som kan tänka er att bli kontaktade på. Vi ska försöka få till en plan med vad som behövs göras och när, så vi kan planera och veta vem som kommer att hjälpa till.

Det finns en hel del som vi skulle kunna göra för att underlätta för personalen i butiken, som just nu sliter, och där finns en hel del som vi andra skulle kunna hjälpa till med:

 • Vi kan ”fronta” dvs göra snyggt på hyllor och flytta fram varor på hyllorna.
  Vi kan säkert ordna med butiken så att detta kan göras efter stängning för att få lugnt utan att behöva träffa en massa som man inte känner.
 • Vi kan organisera hemkörningar av matkassar även detta utan att vi behöver knacka på och hälsa på folk i Corona tider.
 • Vi kan hjälpa till med att hämta varor hos vår lokala odlare och leverantörer som vi annars har problem med att få hit varor då de kanske saknar bil till utkörning.
 • Vi kan vara dem som hjälper till vid förberedelser till arrangemang och kanske om man vill hjälpa till. under dessa också.
 • Vi kan ordna med förberedelser till matlördagar, som inte kan genomföras utan frivilliga och då ge en hjälpande hand till den som är kock för dagen.
 • Vi kan hjälpa till att göra storstädning av butiken då och då, utanför öppettider även i vanliga fall.
 • Vi kan hjälp till med inventeringar av varor i butiken.
 • Vi kan vara dem som organiserar korvgrillarna som behöver vara fler så att det inte blir en belastning för som grillar.
 • Vi kan hjälpa till med städning utanför butiken då och då i samråd med fastighetsägaren naturligtvis.
 • Vi kan hjälpa till med att uppdatera hemsidor, och prata om Lanthandeln på sociala medier naturligtvis i synk med butiksansvariga.
 • Vi behöver några som känner sig händiga att gör mindre underhåll på snickerier och målning eller byta ett lysrör då och då.
 • Vi behöver de som känner att de kan hjälpa till med datorunderhåll och annat med elektronik och även hjälp av elektriker (vi har ju flera) då och då.
 • Vi kan ju ha grupp som ägnar sig åt något hantverk som vi kan ha till försäljning eller ställa ut när vi har arrangemang.
 • Vi har redan en grupp som hjälper till med skyltning och pynt i butiken, de kanske vill ha fler som kan hjälpa till inför större helger o så
 • Vi har en väldigt liten ”vattna blommor grupp” (en person) det kanske är att vi behöver lite avlösning med detta då och då.
 • Vi kan hjälpa till med att köra ut reklambladet.

Man kan välja att jobba själv eller tillsammans med någon som man redan känner i små grupper eller lära känna nya människor som flyttat till vår fina by. Vi är nu ute efter att samla in namn på personer i byn (och utanför byn) som känner att man skulle kunna ge en hjälpande hand då och då. Vi kommer kunna få en uthållighet genom att ha en liten ”resursbank” av människor som vill hjälpa till när dom orkar och kan.
Vi tillsammans kan göra skillnad på hur Lanthandeln lyckas överleva.

Ni kan ge oss(skicka brev/sms/epost eller ringa) era kontaktuppgifter med Namn, telefonnummer, och gärna om ni har epost, samt en liten beskrivning om det är något speciellt ni känner för att göra.
Ni kan även lämna en lapp i affären om ni vill.


Lanthandelns vänner
Karlins väg 17
Epost:Lanthandelnsvanner@huarod.nu