Detta händer under året

Byasamlingar
En gång i kvartalet träffas vi för byasamlingar. Datum under hösten 2023 är 7 september och 7 december. Kl19.00 i byahuset.

Den 7 september är det Huan som arrangerar

7 December är det HIF som arrangerar

Huaröds Häst & Sportförening
Välkomna våren hos oss!
Under våren har vi flera aktiviteter planerades vi tror kan passa många av er. Som vanligt är vår 30x60m ridbana öppen och tillgänglig för träning i princip alla dagar om året. Ridbanan har ordentligt staket och belysning samt fibersand. För dig som är medlem och har ridbanekort blir det extra billigt!

Valborg
Vi firar valborg med sång och bål (om vädret tillåter) uppe vid Idrottsplatsen.
Vi kommer att gå i samlad trupp dit med start vid Lanthandeln i Huaröd kl 19:00

Fritidsgård för barn & unga i Byahuset
Varje torsdag kl16-19
för byns alla barn och unga, såklart välkomnar vi även de vuxna som vill vara med.

Kom för att leka, spela, pyssla, hänga, träffas, ute, inne, uppe, nere.
Kom för att vara med och bestämma hur vi ska ha det. Vi som är tillsammans där – bestämmer vad vi ska göra och vilka saker vi behöver för att ha det bra och roligt.

Små barn ska alltid ha med sig en vuxen, vi som arrangerar och har ansvar för att hålla öppet i Huan tar inte ansvar över barnen.

Torsdagshäng/Fritidsgården skapas av Huaröds Byalag så en bör vara medlem för att delta!

Välkomna!

Höstmarknad
Höstmarknad med Barnloppis.
Den 7 oktober bjuder vi in både säljare och besökare att dela dagen med oss.
Ett samarbete mellan Lanthandeln & Byalaget med stöd av föreningslivet.

Hjälp oss att utveckla och få vår Höstmarknad att växa till en härlig dag på landsbygden.
Tipsa vänner och bekanta.
Vi ses i Huaröd.Byalaget/Lanthandeln/Föreningslivet.

Barnloppis
Huaröds Barn och unga ordnar med en barnlopps i Byahuset under höstmarknaden. Välkommen att sälja dina saker eller köpa av en annan! Barnrelaterade saker eller saker som barnen skapat!
Vill du ha ett bord? Kontakta Linda Liljekvist  0732033390

Huaröd lyser 4 november

Kl 17 samlas vi för att tända marschallerna i Byn

LYSKRAFT – en poetisk jazzkonsert i Huaröd lördagen den 4 november kl 18.30
Plats: Byahuset Huan, Karlins väg 20.

Biljetter 175:- kan bokas via Julius biljettservice: biljettbokning@juliusbiljettservice.se eller köpas i Huaröds Lanthandel.

Mitt i den mörka hösten när marschallerna är tända i Huaröd bjuder vi in er till Lyskraft, poetisk jazzkonsert i Byahuset i Huaröd den 4 november kl 18.30.

I samband med den första helgen i november då Huaröd och många andra platser lyser upp höstmörkret vill vi presentera en konsert med Elise Einarsdotter, pianist, Olle Steinholtz, basist och Marika Lagercrantz, skådespelare, i Byahuset Huan mitt i byn Huaröd.

Musik av Elise och Olle vävs samman med poetiska reflektioner och tankar från Marika. Efter att tidigare ha arbetat tillsammans skapar de nu ett nytt program som vi med stolthet presenterar för första gången i Huaröd.

Elise Einarsdotter; en av Sveriges stora jazzmusiker med rötter i Skåne. Musik med förankring i jazz och folkmusik med ett personligt poetiskt sound. Elise har bland annat fått Guldkatten och Jan Johansson stipendiet.

Olle Steinholtz; jazzmusiker med ett förflutet i stora svenska jazzband arbetar sedan länge tillsammans med Elise.

Marika Lagercrantz har vi allra senast hört talas om i samband med den rosade föreställningen av Tove Janssons Sommarboken på Stadsteatern i Stockholm. Marika har ett förflutet med start i Jordcirkus och olika fria teatergrupper förutom roller på Dramaten, Stadsteatern och ett flertal svenska filmer.

Konserten är en Picknick konsert: tag med något att äta och dricka eller beställ något gott i Huaröds Lanthandel. Beställ i butiken eller ring 0101992103.

Pepparkashusbygge i Byahuset 9 december
Välkomna mellan kl13 – 17 för att bygga och dekorera ditt eget pepparkakshus! Byalagets barn och unga grupp ordnar med fika, ta med ditt eget modell-hus och dekorationer för att dekorera eller bygg ditt helt egna hus på plats! Vi öppnar huset från morgonen för de som vill bygga sina egna hus och använda ugnarna.
Husen som vill får sen ställas ut i Huaröds Lanthandel!